85 bostadsrätter ska länka Bredäng med Mälarhöjden

bygge
Bredängsvägen får nya bostäder, enligt planerna.
85 nya bostadsrätter planeras på gränsen mellan Bredäng och Mälarhöjden. Tanken är att de fyra lamellhusen ska länka samman stadsdelarna och öka tryggheten i området.

Husen blir 4-5 våningar höga och ska ligga längs Bredängsvägen, i området där vägen korsar Ugglemossvägen och Lilla Sällskapets väg. Det är ett område med blandskog och berg, och relativt ödsligt.

Planen är att området i stället ska bli ett levande bostadsområde, som bidrar till att gränsen mellan Bredäng och Mälarhöjden – två socioekonomiskt väldigt olika områden – tonas ner.

I ett senare skede finns potential att förvandla Bredängsvägen till en ”attraktiv stadsgata”, skriver stadsbyggnadskontoret. Stadsbyggnadsnämnden tar beslut om huruvida man ska vidare med planarbetet vid sitt nästa möte den 13 oktober.

Bygget av de fyra lamellhusen ingår i projektet Fokus Skärholmen, som innebär att 4 000 bostäder ska byggas i Skärholmens stadsdel. Där ingår även det betydligt större projektet ”Mälaräng”, som innebär att 1 500-2 000 nya bostäder ska byggas, efter en ombyggnad av Bredängs trafikplats och vid norra delarna av Skärholmsvägen. Även när det gäller Mälaräng betonas att en viktig poäng är att länka samman stadsdelarna.