ANNONS

850 gravar utan skötsel

850 gravar på Sollentuna kyrkogård saknar någon som är ansvarig för skötseln. Nu efterlyser förvaltningen anhöriga i församlingen.
ANNONS

På Sollentuna kyrkogård finns 850 gravar som saknar angivna gravrättsinnehavare, någon som ansvarar och tar hand om dem. Sedan början av sommaren står det gröna skyltar på de berörda gravarna med ett telefonnummer och en uppmaning att kontakta kyrkogårdsförvaltningen.

– Den som har en släkting eller nära anhörig som är begravd i Sollentuna, och har en grön skylt på sin grav får gärna höra av sig till oss, säger Rose-Marie Thorén, förman på kyrkogården i ett pressmeddelande.

Det kan vara så att den som står som innehavare har gått bort och ingen ny efterträdare har registrerats i registret.

– Vi vill ha kontakt av flera olika orsaker. I vissa fall vill vi upplysa om att gravrättstiden på 25 år har gått ut. Då kanske det är dags att förlänga den. Ibland behöver vi komplettera med adress eller andra uppgifter. Det bör även finnas en person vi kan kontakta i frågor som gäller exempelvis gravstenen.

Församlingen är skyldig att ha ett register över vem som är gravrättsinnehavare. De gröna skyltarna kommer att stå kvar i två år.