ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

I Hammarby sjöstad känner många igen katten Totte. Han brukar vara ute och gå tillsammans med familjen Warfvinges bulldog Rocky, som tog honom under sina armar när han var kattunge.

– De två är helt oskiljaktiga. Det är många som känner igen Totte i området, det är ju ganska ovanligt att en katt och en hund är ute och går tillsammans, säger Susanna Warfvinge, mamma till Sofia Warfvinge som rår om Totte.

När Susanna under förra lördagskvällen skulle hämta Totte, som hade varit och lekt utanför porten, märkte hon snabbt att något inte stod rätt till. När hon lyfte upp katten såg hon att han blödde kraftigt.

– Jag ställde mig i hissen med honom och det bara forsade blod. Så jag la en handduk på sängen och började undersöka vad han hade för skador. Ganska snabbt förstod jag att det var något jag inte skulle fixa själv, så jag körde honom till djursjukhuset i Bagarmossen.

Susanna la upp händelsen på Facebook och fick snabbt mycket stöd och kommentarer. Då Tottes operation blev mycket kostsam startade hon även en insamling för att få in pengarna som krävdes för att rädda Totte – sammanlagt är operationen uppe i drygt 67 000 kronor.

– Det är många som har velat hjälpa till. Min dotters kompis bakade och sålde på sitt gymnasium, och många har skänkt pengar. Han är som är familjemedlem, och han är bara sex år gammal.

I onsdags låg Totte på operationsbordet, och lyckligtvis klarade han operationen – men än vet man inte om han kommer att bli helt återställd.

Susanna Warfvinge är övertygad om att Totte själv inte kan ha orsakat sina skador, och tror att han har blivit misshandlad med ett spetsigt föremål. Malin Palmqvist, djurutredare i söderort säger att man utreder fallet som ett brott – och ju nu rubriceras det som djurplågeri.

– Enligt de uppgifter som kommit in från veterinären kan katten in ha orsakat skadorna själv. Vi ser allvarligt på händelsen.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.