ANNONS

(rubrik saknas)

Klotteranmälningarna i stan har nästan fördubblats och i Katarina-Sofia är ökningen särskilt stor. Frågan är om det skett någon ökning i verkligheten.
ANNONS

FP:s Patrik Silverudd är mycket oroad över utvecklingen.

Tillsammans med några partikamrater har han frågat trafikkontoret varför staden har något svårare att klara den så kallade 24-timmarsregeln. Den säger att klotter ska åtgärdas inom ett dygn efter att det att anmälts. Det visar sig nu att målet uppnås bara i 94 procent av fallen.

– Vi såg redan tidigare i år att klottret ökade och att staden inte klarade av att hålla undan klottret. Och det är allvarligt.

Men 94 procent är väl ändå ganska bra?

– Om man lägger ihop att klottret ökat och samtidigt tar bort det i långsammare takt så byggs det lättare på.

Men den stora ökningen av anmälningar kom redan förra året. Utom just i Katarina-Sofia som har en anmärkningsvärt hög ökning i år.

Enligt trafikkontoret har anmälningarna om klotter ökat från 4000–5000 om året till runt 9000. I Katarina-Sofia har klotter i år hittills anmälts 925 gånger mot 589 hela förra året.

Men om det verkligen är en reell ökning är ännu oklart. På trafikkontoret lutar man åt att appen Tyck till lanserades förra året. Därmed har det blivit enklare att göra felanmälningar.

– Vi har inte gjort några studier som visar att ökningen beror på det. Men sambandet med att appen lanserats och att anmälningarna ökar är tydlig. Självklart ser vi den kopplingen, säger Anders Borelius, pressansvarig på trafikkontoret.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.