ANNONS

(rubrik saknas)

Det råder fyrverkeriförbud vid Slussen på nyårsnatten.
Det råder fyrverkeriförbud vid Slussen på nyårsnatten.
Polisen och stadsdelens satsning på ett lugnare nyårsfirande vid Slussen har gett resultat. Men det sker till priset av stora avspärrningar och fyrverkeriförbud.
ANNONS

Slussen är för många Stockholmare ett självklart utflyktsmål under nyårsnatten. Men då platsen inte bara förknippas med fest och glädje, utan också fylla, bråk och trängsel tar polisen i samarbete med stadsdelsförvaltningen och det lokala brottsförebygganderådet Söderandan sedan några år krafttag för att skapa ett tryggare nyårsfirande.

Arbetet har gett resultat, enligt Krister Sundgren från Söderandan.

– Det är mycket bättre och förra året hade vi nästan inga incidenter. Från att ha haft kravallutrusning kommer polisen nu i blåmössa.

Baksidan är att ett stort område runt Slussen och Gamla stan spärras av vilket kan ställa till det i både bil- och kollektivtrafiken redan från 20-tiden på nyårsafton. Alla som vill besöka den inhägnade festplatsen blir visiterade och eventuella medhavda fyrverkerier – men inte alkohol – tas i beslag.

Det blir inga stora artister som drar en jättepublik till det redan välbesökta området, men staden bjuder på ett coverband och ett stort fyrverkeri som skjuts upp från en båt. Nyårstalet från Skansen direktsänds på storbildsskärmar.

Så får du fira vid

Slussen på nyår