89-åring dog på övergångsställe

En man född 1924 blev påkörd och dog vid ett övergångsställe utanför Dalens sjukhus i torsdags.

För andra gången på kort tid har en äldre person blivit påkörd och omkommit i söderort. För ett par veckor sedan skrev Lokaltidningen Mitt i om ett dödsfall på Enskedevägen. Nu i torsdags blev en man påkörd på Årstorpsringen, utanför Dalens sjukhus, och avled omedelbart.

Olyckan inträffade vid ett övergångsställe och föraren var en äldre man som chockades svårt.

Polisen säger att ingen misstanke har delgivits kring olyckan på Enskedevägen – den berodde på olyckliga omständigheter.

Det är inte heller fastställt om dödsolyckan i torsdags var förarens fel.

– Det var väldigt små skador på bilen vilket betyder att föraren inte körde särskilt snabbt, säger Åke Rimborn, trafiksektionschef i söderort.

Samtidigt vill Åke Rimborn uppmana alla att använda reflex så här års.

– Det är mörkt och vått ute. Då är det väldigt svårt att se fotgängare. Jag skulle vilja påstå att det är fruktansvärt farligt att inte ha reflex på sig, säger han och fortsätter:

– Det är en billig livförsäkring.

Sedan 2011 har det skett ungefär 1 000 trafikolyckor i söderort totalt. Nästan 70 av dessa har varit bilar som kört på fotgängare, enligt trafikverkets statistik.

Snösätraskolans fritids får vänta

Rågsved Snösätraskolans fritids i Rågsved brann ner i juli. Men om det byggs upp igen återstår att se. Utbildningsnämnden skriver att det just nu inte går att svara på frågan eftersom de inte utrett behovet av den sortens lokaler på Snösätraskolan och andra skolor som ligger i närheten.

Fruktansvärt farligt att inte ha reflex på sig.

Fullt pådrag efter torrkokning i lägenhet

Bandhagen Boende på Läggestavägen kände röklukt och hörde hur en brandvarnare tjöt från en av lägenheterna i huset i torsdags kväll.

Till saken hör att det är stadsgas i lägenheterna i området och grannarna var rädda för en explosion.

Brandkåren larmades och var snart på plats.

De kunde konstatera att det rörde sig om en så kallad torrkokning.