Min lokala hjälte

90-årig kvinna bestulen på plånboken – blev ombedd skriva på lista

90-åriga kvinnan upptäckte att plånboken saknades när de skulle åka iväg.
90-åriga kvinnan upptäckte att plånboken saknades när de skulle åka iväg.
En 90-årig kvinna har fått sin plånbok stulen av en misstänkt bedragerska i Västerhaninge. Kvinnan bad först 90-åringen skriva på en lista – innan plånboksstölden upptäcktes.

En kvinna i 90-årsåldern bestals vid 15-tiden på onsdagen på sin plånbok, när hon och mannen var på väg till bilen på Västerhaninge centrums parkering.

– De hade uträttat ärenden i centrum och skulle bege sig till bilen, när de blev hejdade av en kvinna i 30-40-årsåldern, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.

Kvinnan ville att den 90-åriga kvinnan skulle skriva under en lista eller en handling.
– Men den 90-åriga kvinnan avfärdar detta, och då blir det lite rörigt på platsen, och när hon till slut åker iväg med sin man upptäcker hon att plånboken är borta. Det är ett modus vi hört om tidigare, att folk går runt med någon lista, och att man vill att folk skriver på. Ofta är det ju äldre människor man går på. I det här fallet är det lite oklart vad budskapet handlat om, säger Lars-Göran Rehn.
– Ett tag har man ju gått omkring med underskrifter där man bett om pengar, och utgett sig för att vara dövstumma. Då har vi misstänkt rent lurendrejeri.

Den misstänkta kvinnan i 30-40-årsåldern ska ha varit tillsammans med en man och ett barn, men de ska ha varit väldigt passiva enligt polisen.
– Det finns vittnen, men det har inte lett till några konkreta uppgifter, säger Lars-Göran Rehn.

Enligt uppgifter till Mitt i ska den misstänkta kvinnan ha utgett sig för att jobba för någon kristen församling.