ANNONS

9000 vill bo i skyn vid Telefonplan

Wingårdhs arkitekter siktar mot skyn.
Wingårdhs arkitekter siktar mot skyn.
ANNONS

Försvaret stoppade den gamla placeringen vid Telefonplan, men i förra veckan stod det klart att man hittat en ny plats – i direkt anslutning till tunnelbanestationen.

Då avslöjades även planerna på att utöka tornet till två skyskrapor: det högsta på 78 våningar och det lägre på 58 våningar. Tillsammans med ett punkthus på 17 våningar och ett lamellhus på sju våningar omfattar projektet 1 200 lägenheter.

– Tellus Towers är ett mycket spännande och intressant projekt och jag är glad över att vi nu har kunnat hitta en ny plats för husen. Projektet kommer att bidra positivt både till Telefonplans och Stockholms utveckling och har potential att bli ett nytt landmärke för södra Stockholm, säger stadsbyggnadsborgarrådet Roger Mogert (S) i en kommentar.

95 procent av lägenheterna är planerade för 1-2 personer. Och en hisnande utsikt utlovas genom den glasfasad som sträcker sig från golv till tak.

Trots att Tellus Tower-projektet, som drogs i gång hösten 2013, varit ovisst och kantats av problem med lokaliseringen, har intresseanmälningarna fortsatt att komma in. I början på förra veckan hade 9 000 anmält intresse för att bo i höghusprojektet.

Vid exploateringsnämndens möte den 4 februari kommer beslut att fattas om att anvisa mark till byggbolaget SSM.

De första lägenheterna beräknas vara klara för inflyttning under år 2020.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Liljeholmen Älvsjö Hägersten direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.