92-årig blev lurad med välgörenhetslista

Genrebild.
Genrebild.
När den 92-åriga kvinnan gett en tjuga till vad hon trodde var välgörenhet blev hon hindrad att gå därifrån. Sedan upptäckte hon att hennes plånbok var borta.

– Det var väldigt obehagligt, säger hon.

Vid 11-tiden på torsdagsförmiddagen var den 92-åriga kvinnan, som vill vara anonym, på väg till en elektronikaffär i Lidingö centrum. Hon berättar att en svartklädd kvinna kom fram till henne med en lista som hon tycktes vilja ha påskriven.

– Det skulle bidra till en insamling för handikappade barn. Då kom en annan kvinna fram. Det konstiga var att de inte pratade med mig, och svarade inte när jag ställde frågor.

Det regnade ute och 92-åringen, som går med rullator, var hindrad av sin kapuschong att höra och se bra. Men hon gav de två kvinnorna en tjuga och skrev under listan. När hon skulle gå därifrån höll de två kvinnorna kvar henne, berättar hon.

– De hindrade de mig att komma fram. Det var väldigt obehagligt.

När hon till slut lyckats komma loss och kom fram till elektronikaffären upptäckte hon att hennes plånbok, som legat i handväskan, var borta.

– Jag störtade till banken och spärrade kortet. Sedan gick jag till polisen och anmälde det här. Jag tycker att det är så fult att ge sig på gamla så här.

Polisen bekräftar att de fått in en anmälan men ärendet har än så länge inte hamnat hos en utredare.