ANNONS

92 inbrott bara under januari

Bara de senaste två veckorna har 59 inbrott inträffat i söderort.

Ökad synlighet och utbildning för fastighetsägare ska minska den negativa trenden.
ANNONS

– Vi har haft väldigt många inbrott i bland annat Hammarbyhöjden och därför gör vi nu en insats med extra bevakning där några veckor framöver, säger Tony Roshage vid polisens underrättelsetjänst.

Onsdagen förra veckan bjöd Söderortspolisen in bland annat fastighetsägare för att informera och utbilda i hur man kan förbättra skyddet för sina boende.

Säkrare dörrar, lås och spärrar till fönster och värdeskåp i lägenheter och hus är några tips.

– Allt handlar om tid för tjuven. Tar det för lång tid att ta sig in avbryter de, säger Christer Nilsson, operativ chef.

Utöver utbildningen ska polisen även synas mer för att minska antalet inbrott. Fler poliser kommer att röra sig i söderort och dessutom dela ut flygblad till boende i områden där det sker mycket inbrott.

– Vi ber boende att öka uppmärksamheten mot okända personer och fordon i området och ringa in tips och misstankar om pågående brott, säger Dan Gustafsson, brottsutredare.

Polisen uppmuntrar också till grannsamverkansgrupper.

På det sättet lär man känna sina grannar och då vet man också vilka som bor i området.

– Det viktigaste är att ta tillbaka den sociala kontrollen. Prata med folk, tilltala okända – tjuvarna försvinner i allmänhet när det blir iakttagna, säger Tony Roshage.

ANNONS

Polisens pågående insats för att minska antalet inbrott har redan gett resultat – 13 personer är hittills i år skäligen misstänkta för inbrott i söderort.

Fakta

Värst drabbat

Hittills i år har det skett 92 inbrott och inbrottsförsök i villor och lägenheter i söderort. Mellan den 10 -24 januari skedde det tolv inbrott i Hammarbyhöjden, längs Finn Malmgrens väg/plan.

Värst drabbat just nu är Hammarbyhöjden, men även Tallkrogen, Hökarängen och Gubbängen har haft många besök av tjuvar den senaste tiden.

Källa: Söderortspolisen