949 plankstekar på en månad

Fr.v. Gurre Atci, sonen Baran Atci, personalchef Ergyn Kahyaoglu.
Fr.v. Gurre Atci, sonen Baran Atci, personalchef Ergyn Kahyaoglu.
Krögaren Gurre Atci.
Krögaren Gurre Atci.
Eddys kök och bar i Vattmyra satsade på nyöppning med extrapris på plankstek under januari – och gjorde succé.
– Vi har fått tacka nej till gäster, det har varit fullbokat fyra dagar i veckan, säger krögaren Gurre Atci.

Efter en trög start under 2017 hoppade Gurre Atcis partner av Eddys kök och bar och lämnade Atci själv att driva krogen.

Men Gurre Atci var säker på att både maten och servicen var bra, och att bara marknadsföringen saknades. I januari storsatsade restaurangen på ett erbjudande: 99 kronor för en plankstek.

– Januari är tufft för alla ekonomiskt, efter jul och nyår. Så jag tänkte att vi får göra det vi kan för att trycka ner priset. Men det blev succé, vi höjde omsättningen med femtio procent! säger krögaren Gurre Atci.

Planksteken blev succé

Sammanlagt lyckades restaurangen sälja 949 plankstekar under januari – en siffra som ständigt uppdaterades på en svart tavla mitt i restaurangen. Samtidigt var vissa av gästerna skeptiska till det låga priset.

– Vi hade en gäst som och sa att för 99 kronor måste det vara en dålig biff. Men han kom tillbaka och bad om ursäkt när han hade ätit upp, säger Gurre Atci.

Nu har gäster börjat ringa och fråga efter lunch, något Eddys inte serverar än. Enligt Gurre Atci och personalchefen Ergyn Kahyaoglu är nästa steg att se sig om efter en lunchkock.

– Visst har planksteken varit billig, men när folk ringer och frågar om lunch så frågar de inte om priset, då är det maten som lockar, säger Ergyn Kahyaoglu.