(rubrik saknas)

Östermalms Korvspecialist ska få nya en ny kiosk. På Blocket kan du köpa den gamla kiosken. 25 000 kronor kostar detta stycke Stockholmshistoria.

Den lilla kiosken där Östermalms Korvspecialist fanns i 23 år säljs nu för 25 000 kronor på Blocket.

– Det var mest en kul grej att lägga ut annonsen, men nu har det blivit värsta grejen och några tycker den ska in på museum, säger Caroline Gustafsson vars familj driver Östermalms Korvspecialist.

Byggnaden fraktades förra veckan bort från Nybrogatan till Saltsjöbaden.

Men den korvsugne behöver inte vara orolig. Korvspecialisten kommer att finnas i en ny kiosk på samma plats med samma personal, skylt och grillar.

– Vi växte ur kostymen för länge sedan, men nu har vi fått permanent bygglov och då kan vi investera i en ny större kiosk, säger Caroline Gustafsson.

Många har hört av sig och kollat om de får köpa den gamla kiosken. En glasskiosk tror nuvarande ägaren skulle fungera, men all interiör måste rivas ut ur kiosken som har många år på nacken.

– Ja, vissa tycker ju att det är en historisk byggnad. Och den har ju varit blomsteraffär förr och säkert funnits sedan 60-talet. Men för oss är det ju en annan känsla eftersom vi lagt så mycket energi på den nya kiosken, säger Caroline Gustafsson.

Klassisk korvmoj till salu på Blocket