ANNONS

(rubrik saknas)

I onsdags häktades två män misstänkta för dödsskjutningen i Rinkeby förra söndagen.
ANNONS

Männen är 27 respektive 38 år. De är två av de tre misstänkta personer som anhölls i förra veckan sedan de självmant hade överlämnat sig till polisen. Alla tre är på sannolika skäl misstänkta för mord, vilket är den högre misstankegraden, men samtliga nekar till brott.

I torsdags hölls även häktningsförhandling mot den tredje misstänkte, som är minderårig.

Kammaråklagare Maria Hävermark menar att alla tre ”tillsammans och i samförstånd” har begått mordet, skriver Dagens Nyheter.

Som Lokaltidningen Mitt i tidigare har rapporterat inträffade mordet vid två­tiden på eftermiddagen mitt på Rinkeby torg. En man i 40-årsåldern blev först knivhuggen och sedan skjuten med flera skott.

Det fanns många vittnen på platsen, som kunde berätta om hur mannen först satt på en bänk på torget, och sedan jagades med kniv innan han blev skjuten. Mannen fördes till sjukhus där han avled senare under eftermiddagen. Fyra andra personer skadades, varav en allvarligt.

Motivet till mordet är oklart, men enligt polisen var det inte gängrelaterat. De misstänkta gärningsmännen ska enligt SVT ha haft någon form av släktband till den mördade mannen.

Två män häktade för mord

i Rinkeby

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tensta Rinkeby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.