ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Svallings, 25 kronor per styck: Jättesemlan med välspritsad grädde är den svåraste att bedöma. Trots att grädden är lite för hård och locket är knapertorrt tycker en ur panelen att den är riktigt god, medan övriga tre skickar den till sällare trakter.

Mandelmassan innehåller dock små fina bitar mandel, och grädden, trots att den är vispad näst intill smör, är i alla fall färsk och god.
Seattle restaurang, 25 ­kronor per styck: Välfriserad, hög och jämn i kanterna, men den är inte god. Grädden är för hårt vispad, näst intill smörig och har en sur eftersmak. Bullen är torr och trist och avsaknaden av kardemumma är förvånande. Mandelmassan känns syntetisk.

Testpanelen är allt annat än nöjd och hade väntat sig mer av semlan som faktiskt var snyggast.
Ica Kvantum, säljs i tvåpack för 30 kronor: Locket är gigantiskt med ett väl tilltaget lager av florsocker. Det gillar panelen. Men grädden smakar förfärligt och gammalt. Den så kallade mandelmassan verkar inte innehålla någon mandel och det smakar tydligt av aromämnen. Lägg därtill att bullen är torr.

Då räcker det inte att semlan utseendemässigt är en medelmåtta.
Clara & co, 23 kronor per styck: Den lilla bulliga rackaren är jämn och fin, men ser egentligen inte mycket ut för världen. Däremot smakar den riktigt gott. Mandelmassan är den bästa i testet om än dock lite för snålt tilltagen och grädden är färsk och lagom hård. Däremot är bullen enligt en ur testpanelen ”ingenting att hurra för”. I sällskapet håller semlan dock bra klass.