ANNONS

99-åring låg hjälplös när tjuvarna slog till

Under ett dygn slog inbrottstjuvar två gånger till mot en 99-årig kvinna.

Medan hon hjälplös låg i sängen sökte de igenom bostaden - och ryckte hennes handväska ur hennes händer.
ANNONS

Den 99-åriga kvinnan låg och sov när ett okänt antal gärningsmän plötsligt stormade in i hennes bostad på Mellingebacken i i Tensta. Det var natten mellan den 10 och 11 februari.

– Männen sökte igenom hela lägenheten. De sökte till och med under kvinnas madrass samtidigt som hon låg i sängen, säger Thomas Piltz, förundersökningsledare vid Västerortspolisen.

Enligt polisen stal de smycken och guld till okänt värde.

Natten efter kom tjuvarna tillbaka en gång till för att stjäla mer av kvinnans värdesaker.

– Kvinnan fick skrapmärken när tjuvarna den gången ryckte hennes handväska ur hennes händer, säger Thomas Piltz.

Kvinnan som är handikappad och bor ensam tryckte vid båda fallen på trygghetslarmet. När polisen kom hade gärningsmännen försvunnit.

– Kvinnan är svårt chockad och känner sig väldigt otrygg. Det här är väldigt hänsynslösa inbrott som jag tror att vi kommer att se mer av i framtiden. De kriminella har klivit över gränsen, säger Thomas Plitz.

Han misstänker att inbrottstjuvarna är välkända kriminella födda mellan 1985 och 1995, som livnär sig på att göra inbrott. Han berättar också att många som ingår i nätverken använder droger.

– Därför tror jag att vi får se mer av den här typen av empatilöst handlande vid inbrott. De som gör detta är ofta drogpåverkade och blir då ännu mer avtrubbade, säger Thomas Piltz.

ANNONS

Polisen har satt in stora resurser och fallet har högsta prioritet.

De vädjar också till allmänheten att komma med tips.

– Det finns ett vittne som iakttagit det andra inbrottet. Men vi vill ha fler tips. Det kan vara tips om allt från att man sett en bil på platsen eller om man hört något om godset, säger Thomas Piltz.

Tjuvarna tog sig in i lägenheten via balkongen och hade rest en stege.

Polisen hoppas på att någon ska ha iakttagit något i samband med detta, antingen natten mellan 10 och 11 februari eller vid andra inbrottet natten efter någon gång mellan klockan 01 och 05.

Det här är väldigt hänsynslösa inbrott som jag tror att vi kommer att se mer av.Thomas Piltz Västerortspolisen.