Patrick och Daniel satsar vid Solviksbadet

Daniel Wohlin och Patrick Saxe startar gym i Solvik.
Daniel Wohlin (t.v) och Patrick Saxe utanför vad som kommer att bli det nya gymmet vid Solviksbadet i Bromma.
1970-talsbyggnaden vid Solviksbadet i Bromma har stått tom och öde i flera år.
Men till nästa höst räknar vännerna Patrick Saxe och Daniel Wohlin med att platsen kommer att flöda av liv och rörelse igen.
– Det är en dröm som blir verklighet, säger Daniel Wohlin.

Lokalen vid Solviksadet i Bromma har stått öde sedan 2011, då gymmet som huserade där gick i konkurs. Under åren som passerat sedan dess har en antal intressenter dragit sig ur idéstadiet om att öppna upp ett nytt gym, och under en period diskuterade politiker huruvida man skulle ändra i detaljplanen för att möjliggöra restaurangverksamhet i lokalerna.

Läs mer: KD: ”Gör plats för en ny krog i Solvik”

Så blev det inte.

Men snart kommer det bli liv i lokalerna igen. Det hoppas i alla fall vännerna Patrick Saxe och Daniel Wohlin, som hösten 2017 öppnar gymkedjan Elite Sports Club i de gamla lokalerna.

– Vi började drömma om att driva ett eget ställe när vi gjorde vår första PT-utbildning tillsammans för 15 år sedan, säger Patrick.

– Jag minns att vi åkte ut till Solvik för flera år sedan och gick omkring där och drömde att det här stället skulle kunna bli den perfekta träningsanläggningen, säger Daniel Wohlin.

Men först måste byggnaden, som är från 1972, totalrenoveras med ny ventilation, tillgänglighetsanpassning och nya ytskick. En kostsam investering, men inget som stoppar Patick och Daniel från att satsa.

– Anläggningen kommer totalrenoveras och arkitektritas för att kunna erbjuda träning i en inspirerande miljö. Vi har massvis med ideér hur verksamheten kan se ut men vi vill att allt ska sjunka in och planeras noggrant innan vi tar några slutgiltiga beslut, säger Daniel.

Vad händer nu?

– Just nu jobbar vi för fullt med att planera lokalerna , testa och utvärdera olika utrustningar och redskap och hur logistiken runt omkring ska fungera. Hösten 2017 känns långt bort men tiden går fort och vi har massvis att hinna med.

Förutom träningsanläggningen kommer Daniel och Patrick att ta över  sommarcaféet som är beläget i den gula villan vid Solviksbadet.

– Vi tar över traditionen att kunna köpa glass, godis, korv och dryck under fina vår – och sommardagar. Men vi kommer att utöka utbudet något och komplettera med flera nyttiga alternativ, säger Patrick.