Min lokala hjälte

ABF putsar upp klassiska Cirkeln med ny meny

Karin Sundgren följer trenden med nordiska smaker av närproducerade råvaror med mycket grönt på tallrikarna.
Karin Sundgren följer trenden med nordiska smaker av närproducerade råvaror med mycket grönt på tallrikarna.
Samtidigt som ABF 100-årsjubilerar gör de också en uppfräschning av klassiska restaurangen Cirkeln.

Karin Sundgren, som senast jobbat på Fotografiska, har satt menyn.

Det blir nordiska smaker och råvaror som i största möjliga mån är ekologiska och rättvisemärkta.

Menyn är helt säsongsbetonad med närproducerade och ofta växtbaserade råvaror, med en lekfull twist, säger köksmästare Karin Sundgren.

Sedan i höstas har man kunnat äta både frukost, lunch och fika på Cirkeln. Nu blir det även möjligt att äta middag där.

Namnet knyter an till Gyllene Cirkeln, den legendariska jazzklubb som tidigare fanns i lokalerna.

Precis som resten av ABF-huset är restaurangen ombyggd och kommer att ha öppet till 23 alla kvällar utom söndagar.

Karin Sundgren var också en av kockarna bakom popup-restaurangen Dill.