ABF vill engagera invånarna i Tensta träff

Tensta träff.
I kväll klockan 18.00 hålls ett öppet möte om framtidens Tensta träff.
Sedan denna vår driver ABF Stockholm mötesplatsen Tensta träff. Organisationen bjuder in till ett öppet möte i kväll för att få veta vad Tenstaborna vill fylla lokalerna med.

ABF Stockholm tog över lokalerna tidigare i år sedan kulturnämnden beslutat att säga upp avtalet med Föreningen Kulturhuset Tensta träff.

Studieförbundet har bjudit in till två dialogmöten om framtidens Tensta träff och det andra hålls i Stockholmssalen kl 18.00 i kväll onsdag.

– Vi vill skapa en gemensam kulturell mötesplats som blir en kraft i området. Vi vill att Tenstaborna ska säga vad de vill se för verksamhet och vad de vill vara med och skapa, säger Ronnie Dahl, ABF Stockholms föreståndare för Tensta träff.

Vid det första dialogmötet kom 35–40 invånare och representanter för lokala föreningar.

Organisationen har fått 2,2 miljoner kronor från kulturnämnden som ska gå till personalkostnader och lokalinvesteringar. Under våren pågår en del kurser och studiecirklar i huset. I april drog ABF Stockholm och föreningen Al-Kowneyn också igång läxhjälp två kvällar i veckan.

Ross Tensta gymnasium ligger i samma hus och ska stänga några år för renovering, vilket kan påverka Tensta träff.

– Vi ska starta upp en verksamhet under det här året. Vår ambition är att finnas kvar långsiktigt. Renoveringen kan innebära att vi måste stänga under en period men det vet vi inte än, säger Ronnie Dahl.