ANNONS

”Vi kan inte acceptera att köerna blir längre”

Joakim Jonsson (S).
Joakim Jonsson (S).
Om det inte byggs i högre takt kommer bostadsköerna i Sollentuna bli ännu längre, säger oppositionsrådet Joakim Jonsson (S).
– Det går om man bara vill. Det är ett problem att Moderaterna inte sätter någon press på byggherrarna.
ANNONS

Planerna för hur många nya bostäder som ska byggas i Sollentuna handlar om potential och inte om hur många som faktiskt kommer att verkställas, det säger stadsbyggnadsnämndens ordförande Thomas Ardenfors (M).

Men enligt oppositionsrådet Joakim Jonsson (S), som drivit frågan om fler hyresbostäder länge, är det möjligt – men det är ambitionen som fattas hos det politiska styret.

– Det har byggts alldeles för lite, vi måste öka byggtakten och bygga minst 600-700 per år om vi ska nå målen som Sollentunahem har och som har klubbats igenom i kommunfullmäktige.

Det finns planer på att bygga – men det byggs inte för att ingen sätter press på byggherrarna, säger Jonsson. Socialdemokraterna har föreslagit att det borde finnas en byggsamordnare som går ut till byggherrarna och sätter press på dem så att bygget kommer igång.

I deras takt kommer bostadsköerna att bli ännu längre

Joakim Jonsson (S)

– Att Moderaterna inte vill bygga mer innebär att de tycker det är okej att bostadsköerna ökar. I dag handlar det om åtta till tio år och med den byggtakten de vill ha kommer köerna bli längre inom en snar framtid och det kan vi inte acceptera, säger Joakim Jonsson (S).