Ackers damer klara för slutkvalet

Mikaela Jönsson gjorde två mål var när Åkersberga IBF vann andra raka play off-matchen. (Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle).
Mikaela Jönsson gjorde två mål var när Åkersberga IBF vann andra raka play off-matchen. (Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle).
Mikaela Jönsson och Emeli Wengse gjorde två mål var när Åkersberga IBF vann andra raka play off-matchen mot Alunda med 4–0. I avgörande kvalduellen om en plats i allsvenskan möter "Ackers" Trosa Edanö IBK i bäst av två matcher.

Med 5–3 med sig från bortamatchen i Alunda hamnade Åkersbergadamerna aldrig i trångmål på hemmaplan. I fjärde minuten gjorde lagkaptenen Mikaela Jönsson 1–0 och matchen punkterades i andra perioden via 2–0 av Mikaela Jönsson och 3–0 av Emelie Wengse. Emelie gjorde även 4–0 tidigt i sista perioden.

– Vi har bra kontroll på matchen. Alunda är tuffa och tunga att möta, men tjejerna spelade smart, säger tränaren Andreas Berglind.

Han passar även på att nämna ”ett grymt stöd från publiken” som bidragande till segern.

Matcherna mot Alunda var första steget mot ett avancemang till allsvenskan. Nu väntar ett avgörande play off mot Trosa Edanö IBK som slog ut Klintehamn i play off 1. Bäst av två matcher gäller och Trosa Edanö inleder hemma nu på fredag. Resten av påskhelgen blir ledig och returen i Åkersberga spelas 2 april eller 3 april. Datumet spikas i veckan.

– Jag vet att Trosa Edanö är ett snabbt och ettrigt lag. Jag känner också till lite detaljer men har inte sett dem. Vi får kanske kan ta oss ner och se en träning i veckan, säger Andreas Berglind.