Actionpainting och musik på Galleri Fallera

Cecilia Haupt i sin egen alteljé.
Cecilia Haupt i sin egen alteljé.
Vernissaget hålls på Galleri Fallera.
Vernissaget hålls på Galleri Fallera.
Konstnären Cecilia Haupt målar live inför publik på Galleri Fallera på lördag.
– Man vet inte vad slutresultatet blir. Publiken får vara med i processen, säger hon.

I morgon lördag hålls vernissage på Galleria Fallera på Näset. Det blir inte bara konst man kan titta på utan även musik och livemålning.

Konstnärerna Christer Magnusson och Cecilia Haupt målar och framträder. Christer Magnusson, känd på Lidingö som musiker och musiklärare visar sina naivistiska teckningar och trådskulptur och spelar dessutom musik,  eget material och kanske  kanske något av Tom Petty på grund av artistens nyliga bortgång.

många på Lidingö har sett mig som musiklärare under så många år

– Vernissaget ska bli spännande och kul eftersom jag tror att många på Lidingö har sett mig som musiklärare under så många år, säger Christer Magnusson.

Cecilia Haupt låter ett av sina stora landskap växa fram på plats när hon målar live i Galleriet under dagen. På en två meter bred duk ska ett stort landskap i temaserien ”Längtans landskap” målas under dagen.

Såhär kan det se ut när Cecilia Haupt live-målar.

–  Publiken kommer att hur en målning växer fram och hur den kan ändas. Jag vet inte hur slutresultats blir. Nu får publiken vara med i processen, säger hon.

Landskap, med skyn och molnen i huvudrollen är centrala i Cecilia Haupts konstnärskap. Som barn såg hon Prins Eugens målning Molnet och den har aldrig upphöra att inspirera henne.

som att få ett extrafönster

Cecilia Haupts landskap är stora. Vissa är dramatiska och apokalyptiska. Andra går i mjuka lugna färger som i serien ”Längtans landskap”.

– Någon som hade köpt en av mina tavlor sade att det var som att få ett extrafönster hemma, säger hon.

Vernissaget håller på från 12 på dagen och fortsätter hela eftermiddagen.

Cecila Haupts och ChristerMagnussons konst hänger kvar på Galleri Fallera till 29 oktober.