Adam Tensta öppnar sig i ny podd

Adam Tensta medverkar i Fatta mans podcast som handlar om att vikten av att män vågar prata med varandra om svåra saker.
Adam Tensta medverkar i Fatta mans podcast som handlar om att vikten av att män vågar prata med varandra om svåra saker.
Det handlar om manlighet i en ny podcast som snart startar. I första avsnittet talar Adam Tensta med Svante Tidholm från rörelsen Fatta.

Bakom podcasten står Fatta man som ingår i Fattarörelsen. Utgångspunkten är att män enligt undersökningar känner sig ensamma och inte talar med varandra om svåra saker. Intervjuerna i denna stafettpodcast med kommer att kretsa kring ämnen som sex, våld och vänskap. Man vill utmana den manliga tystnaden och uppmana män att våga öppna sig för varandra.

Svante Tidholm från Fatta man intervjuar Adam Tensta i det första avsnittet som släpps via iTunes den 26 februari. I avsnittet därpå intervjuar Adam Tensta kreatören Hampus Nessvold.

Andra som medverkar i stafettpodden denna säsong är mediaprofilen William Spetz, musikern och transaktivisten Nino Ramsby och programledaren Fredrik Önnevall. Även hyllade artisten Erik Lundin från Grimsta är med.

Syftet med Fattarörelsen är att sprida goda värderingar till män och få dem att ta avstånd från destruktiva manliga normer och sexuellt våld.

Vännerna Adam Tensta och Erik Lundin kan dessutom vinna priser i olika kategorier vid Grammisgalan på onsdag den 24 februari. Adam Tenstas skiva ”The empty” är en av fem nominerade till årets album.

Erik Lundin är nominerad i klasserna årets hiphop/soul och som årets textförfattare.