EU-affischer nedrivna – MP har redan gjort fem polisanmälningar

Miljöpartiet i Sundbyberg MP fick affischer nedrivna inför EU-valet
Miljöpartiet har fått många valaffischer nedrivna, framförallt i Ursvik, och redan gjort fem polisanmälningar.
Valaffischerna inför EU-valet kom upp den 28 april. Men flera av partierna har redan fått affischer nedrivna.
Miljöpartiet har gjort fem polisanmälningar om sabotage mot sina affischer.

Sedan drygt två veckor tillbaka har affischer från olika partier synts runt om i kommunen.

Miljöpartiet har dock behövt lägga en hel del tid på att polisanmäla sabotage mot affischerna. Partiet har fått många valaffischer nedrivna, framförallt i Ursvik, och redan gjort fem polisanmälningar.

– På flera platser har sabotaget varit systematiskt. Så fort vi har satt upp nya affischer har de rivits ner igen, säger Martin Solberg (MP), ordförande i partiets lokalavdelning.

Miljöpartiet i Sundbyberg MP fick affischer nedrivna inför EU-valet. Martin Solberg

Han har även uppmärksammat att affischer från andra partier rivits ner, och då hört av sig till sina politiska kollegor.

– Det är givetvis tråkigt. Vi, precis som alla andra partier, vill ju försöka nå ut och uppmärksamma väljarna på att det är val och på vilka alternativ som finns. Det blir ytterst ett demokratiskt problem om förtroendevalda inte kan kommunicera med medborgarna. Det här är inte rätt sätt att framföra kritik av dem som inte håller med oss, det finns det andra kanaler för, säger Martin Solberg.

Det här är inte rätt sätt att framföra kritik av dem som inte håller med oss

Martin Solberg

Kvinna åtalad för sabotage

Även inför höstens val saboterades affischer från olika partier. I mars i år åtalades även en kvinna för att ha rivit ner SD:s valaffischer i Sundbyberg.

– Kanske börjar vi se effekterna av ett mer polariserat debattklimat, som här tar sig uttryck i skadegörelse av valmaterial. När vi pratar om detta i stadshuset så får jag känslan, från flera olika partier att sabotage blir vanligare, något vi står ganska handfallna inför. Det är en väldigt oroväckande utveckling, säger Martin Solberg.