ANNONS

Nya ägare: Kista gård blir lyxhotell

Visionen är att göra Kista gård till ett lyxhotell med 150 till 200 rum.
Visionen är att göra Kista gård till ett lyxhotell med 150 till 200 rum.
Daniel Özboyaci, som köpt Kista gård.
Daniel Özboyaci, som köpt Kista gård.
De nya ägarna har storslagna planer för den anrika gården.
– Vår vision är att göra Kista gård till ett lyxhotell med 150 till 200 rum, säger Daniel Özboyaci, som köpt Kista gård.
ANNONS

Mitt i har tidigare berättat om försäljningen av Kista gård och planerna på att etablera en restaurang.  De nya ägarna berättar nu för första gången själva vilka storslagna planer de har för den anrika gården.

– Vår vision är att lyfta området genom att starta ett lyxhotell med 150- 200 hotellrum med en lyxigare restaurang, säger Daniel Özboyaci, som är huvudägare i Kista gård holding AB, som köpt gården.

Tre arkitektförslag ska tas fram

Kista gård som har anor från 1700-talet har stått och förfallit de senaste åren i väntan på en ny ägare. Gården har gett namnet till stadsdelen.
Byggnaderna på gården är blåklassade av Stockholms stadsmuseum, vilket är den högsta klassen och innebär att byggnaden är synnerligen kulturhistoriskt värdefull.

– Vi kommer att anlita antikvariekonsulter och arkitekter som kommer att ta fram tre förslag på byggplanerna, som vi kommer att titta på tillsammans med staden, säger Daniel Özboyaci.

”Vi kommer locka människor med dyrare smak till området”

Daniel Özboyaci är uppvuxen i Bromsten och numera bosatt i Danderyd. Han äger flera bolag inom fastighetsförvaltning och har ett fastighetsbestånd i Järfälla och stor Stockholm. Han äger också Örnäsherrgård i Kungssängen.

Hoppas på byggstart nästa år

Kista gård köpte han för 18,6 miljoner kronor och äger fastigheten tillsammans med företagaren Sami Rhawi. Sami Rhawi har tidigare varit ordförande i Norsborgs centrum Fastighet, bolaget bestod av tre syrianska föreningar, som ägde Norsborgs centrum fram till februari i år.

Daniel Özboyaci hoppas på att upprustningen och bygget med att förvandla Kista gård till lyxhotell ska kunna starta redan nästa år.

– Vi ser fastighetens potential och kan samtidigt erbjuda området något som inte finns idagsläget och locka hit människor som har lite dyrare smak. Det blir ett spännande projekt, säger han.

ANNONS

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.