ANNONS

Ägarnas nya satsning – så vill de förändra Gröna stugan

Stephan Lundin är en av Gröna stugans tre nya ägare.
Stephan Lundin är en av sammanlagt tre nya ägare av Gröna stugan. De andra ägarna är Carl Michael Trobäck och Fredrik Bernlo.
I juni tog nya ägare över Gröna stugan vid Lötsjön. Nu berättar VD:n Stephan Lundin om satsningarna och planerna för framtiden.
ANNONS

Konceptet i Gröna stugan vid Lötsjön har varierat genom åren och förändringarna har gjort stugan till en riktig snackis för nyfikna besökare och förbipasserande.

I juni i år fick caféet nya ägare.

– Vi blev förälskade i detta, säger Stephan Lundin, en av de nya ägarna.

Gröna Stugan vid Lötsjön 16 oktober.

Foto: Elin Angvarson

Har rustat upp paviljongen

Stephan Lundin ägde tidigare Solnadals värdshus. Men nu är det fullt fokus på Gröna stugan.

Sedan ägarbytet i somras har flera förändringar gjorts. Den största förändringen hittills syns i utbyggda paviljongen, som är sammankopplad med resten av huset.

– Här har vi precis tapetserat och målat om, så här kan man sitta nu, äta en bit mat och titta ut över sjön, säger Stephan Lundin.

Gröna Stugan vid Lötsjön 16 oktober.

Lötsjöpaviljongen har fått en rejäl makeover. Foto: Elin Angvarson

Gröna Stugan vid Lötsjön 16 oktober.

Foto: Elin Angvarson

Går att abonnera

En annan förändring som gjorts är nya öppettider. Numera är det möjligt att komma till Gröna stugan även kvällstid torsdag-söndag för att fika eller äta en bit mat.

ANNONS

I övrigt beskriver Stephan Lundin att de jobbar flexibelt med tiderna. Det är exempelvis möjligt att abonnera lokalen om man vill.

– Jag hoppas att detta ska kunna bli en samlingsplats för föreningar, säger han.

”Svensk husmanskost möter franska köket”

Gröna stugan har även fått en ny köksmästare. Stephan Lundin beskriver maten som numera serveras i bistron:

– Svensk husmanskost möter franska köket i en gastronomisk upplevelse, så skulle jag vilja beskriva det, säger han.

Stephan Lundin är en av Gröna stugans tre nya ägare.

Stephan Lundin. Foto: Elin Angvarson

Nästa steg – festvåningen

Nästa projekt blir antagligen att rusta upp husets festvåning, säger Stephan Lundin, men nu gäller det att ta en sak i taget.

Att få Gröna stugan att leva året om är en utmaning och det är svårt att förutse hur det kommer gå i vinter.

Till jul planeras julbord i Gröna stugan – och längre fram finns ytterligare idéer som kan bli verklighet.

– Jag har lite vilda idéer om allsångskvällar nästa år, men vi får se vad vi kan ordna, avslutar Stephan Lundin.

Gröna Stugan vid Lötsjön 16 oktober.

Foto: Elin Angvarson

Öppettider caféet:

tisdag-fredag 11:00-17:00

lördag-söndag 12:00-18:00

Öppettider bistron:

torsdag-lördag 17:00-21:00

söndag 16:00-20:00