(S): Vi måste agera innan skip-stop införs

Trångt trots uppskjuten skip-stop-trafik.
Trångt trots uppskjuten skip-stop-trafik.
Efter att Socialdemokraterna i går krävde att Huddinges politiker går ihop mot skip-stop fick de motta kritik från kommunstyrelsens ordförande, som påpekade att ändringarna inte införts ännu. (S) besvarar nu kritiken.

Socialdemokraterna i Huddinge efterfrågade under gårdagen i ett pressmeddelande att Huddinges politiker tillsammans ska kräva att landstinget stoppar skip-stop-tågen.

Kommunstyrelsens ordförande Daniel Dronjak, (M) och kommunalrådet Malin Danielsson, (L), reagerade då på att Socialdemokraterna tog upp den senaste tidens pendelstrul i samband med skip-stop-politiken, eftersom störningarna berott på annat. Södertäljelinjens förändringar, som innebär att Stuvsta förlorar två avgångar i rusningstrafik träder heller inte i kraft förrän nästa höst.

De styrande politikerna var också kritiska till att att Trångsund och Skogås lyftes fram som förlorare i sammanhanget, vilket enligt dem är direkt felaktigt. Socialdemokraterna medger att ett faktafel har smugit sig in och har nu korrigerat pressmeddelandet.

(S) förtydligar även att de är medvetna om att skip-stop inte är infört i Huddinge ännu, men menar att Huddinges politiker måste agera mot detta redan nu.

– Många Huddingebor är oroliga inför de förändringar som träder i kraft nästa år. Då behöver vi politiker i Huddinge stå upp för de som pendlar i rusningstrafik från Stuvsta, säger Sara Heelge Vikmång, oppositionsråd och gruppledare för (S) i Huddinge.