ANNONS

Ågesta konstsnöspår försenas – igen

längdskidor skidor
Invigningen av Ågesta konstsnöspår skjuts upp ännu en gång.
Invigningen av Ågesta konstsnöspår ser ut att bli försenad - igen. Det milda vädret sätter stopp för konstsnön.
ANNONS

Vid idrottsnämndens sammanträde den 17 december informerade man att Ågesta konstsnöspår skulle få sin officiella invigning den 22 januari. Nu ser det ut att bli försenat, eftersom det inte har gått att lägga konstsnö.

Som läget ser ut nu kommer invigningen att flyttas. Årets milda väder har inneburit att det inte har kunnat göras några spår alls ännu, skriver Camilla Hagman, kommunikations- och evenemangschef på idrottsförvaltningen, i ett mejl till Mitt i.

Krokig väg för spåret

Det är inte första gången som invigningen försenas. Från början var spåret planerat att invigas vintern 2018/19. Då försenades arbetet, bland annat på grund av kyla, och blev klart först under sommaren 2019. I år försenas invigningen på grund av värmen.

Det behövs några minusgrader för att snö ska kunna produceras, skriver Camilla Hagman.

Projektet har även kostat mer än vad som först var beräknat. Den ursprungliga budgeten var 30 miljoner kronor, men efter att anbudet blev dyrare än beräknat landade summan på 42 miljoner.

Spåret ska vara 2 kilometer långt, med möjlighet att bygga ut till 5 kilometer i framtiden, och kommer vara öppet för skidåkare alla dagar i veckan.

När konstsnön väl är lagd ska det hålla för mildare väder.

ANNONS