SKHLM blir av med Åhléns.
SKHLM blir av med Åhléns.

Åhléns stänger på söndag

Nyheter 

På söndags stänger Åhléns i Skärholmen. I stället ska det bli restauranger i bottenplanet i SKHLM, som vetter mot torget.

Men det var inte centrumägaren, Grosvenor Europe, som ville ha bort Åhléns, betonar centrumchefen Maisoun El Abid Barakat.

– Absolut inte. Vi förhandlar om att öppna en ny butik på annan plats i centrumet, så småningom. Vi vill väldigt gärna ha Åhléns här. Vi vill ha så stor mix som möjligt i centrumet, säger hon.

Orsaken till att Åhléns lägger ner är dålig lönsamhet. Och det gäller inte bara i Skärholmen. Sedan 2015 har tio av butikskedjans varuhus stängts, enligt tidningen Handelsnytt. De fyra senaste nedläggningarna har gjorts i början av 2017 (i Skärholmen, Lycksele, Mora och Värnamo).

Fler nedläggningar kan dessutom komma. Varuhuskedjan ska i stället satsa mer på e-handel, eftersom allt fler av kunderna handlar på nätet.

Någon ny butik öppnas inte på den plats där Åhléns låg. I stället blir det någon typ av restaurangverksamhet i bottenplanet som vetter mot Skärholmens torg.

– Det ingår i vår satsning på dining och andra upplevelser, säger Maisoun El Abid Barakat.

Läs mer om Skärholmen centrum och framtidsplanerna här.

Fler nyheter från Stockholm

Tekniska nämndhuset
Nyheter

Förundersökning inledd mot kommunal chef

Imenella Mohamed
Nyheter

Hon tar Dancehall-tävling till Vällingby

Nyheter

Större möjligheter att satsa på unga tjejer

Kultur

Nu fylls stadsbiblioteket av poesi

Brott

Sålde droger i gatukök – döms till fängelse

Trafik

Klart: Tvärförbindelsen ska gå i tunnel