ANNONS

Åhléns stänger på söndag

Skärholmens centrum, SKHLM i Skärholmen.
SKHLM blir av med Åhléns.
På söndags stänger Åhléns i Skärholmen. I stället ska det bli restauranger i bottenplanet i SKHLM, som vetter mot torget.
ANNONS

Men det var inte centrumägaren, Grosvenor Europe, som ville ha bort Åhléns, betonar centrumchefen Maisoun El Abid Barakat.

– Absolut inte. Vi förhandlar om att öppna en ny butik på annan plats i centrumet, så småningom. Vi vill väldigt gärna ha Åhléns här. Vi vill ha så stor mix som möjligt i centrumet, säger hon.

Orsaken till att Åhléns lägger ner är dålig lönsamhet. Och det gäller inte bara i Skärholmen. Sedan 2015 har tio av butikskedjans varuhus stängts, enligt tidningen Handelsnytt. De fyra senaste nedläggningarna har gjorts i början av 2017 (i Skärholmen, Lycksele, Mora och Värnamo).

Fler nedläggningar kan dessutom komma. Varuhuskedjan ska i stället satsa mer på e-handel, eftersom allt fler av kunderna handlar på nätet.

Någon ny butik öppnas inte på den plats där Åhléns låg. I stället blir det någon typ av restaurangverksamhet i bottenplanet som vetter mot Skärholmens torg.

– Det ingår i vår satsning på dining och andra upplevelser, säger Maisoun El Abid Barakat.

Läs mer om Skärholmen centrum och framtidsplanerna här.