Ahmed är Sveriges supertalang 2018

Ahmed Abdirahman, en av Sveriges supertalanger 2018.
Ahmed Abdirahman, en av Sveriges supertalanger 2018.
För elfte året i rad utser Veckans Affärer Sveriges Supertalanger.
I år toppar Hjulstabon Ahmed Abdirahman listan över årets samhällsbyggare för sitt arbete med Järva politikervecka.
– Jag är oerhört tacksam och vill tillägna priset mina mammor och styrelsen i The Global Village, säger han.

De är entreprenörer, karriärister, samhällsbyggare och finansfolk – varje år listar affärstidningen Veckans Affärer personer som satt avtryck i Sveriges näringsliv. I år listar de 101 supertalanger i kategorierna samhällsbyggarna, karriäristerna, entreprenörerna och finansfolket.

– Vi utser Supertalangerna för att lyfta människor vi tror på och stötta dem när de fortsätter att själva lyfta sina idéer och verksamheter, säger Åsa Uhlin, chefredaktör på Veckans Affärer i ett uttalande.

Supertalang från Hjulsta i topp

Ahmed Abdirahman från Hjulsta toppar listan över supertalangarna inom samhällsbyggnad för att han startat politikerveckan i Järva.

”Alla partiledare kom till Ahmed Abdirahmans politikervecka i Järva. Med engagemang och uthållighet visar han hur Sverige ser ut i dag.”, lyder motiveringen. 

Ahmed vill tillägna priset till sin biologiska mamma och sin amerikanska mamma, samt resten av styrelsen i The Global Village, som ligger bakom politikerveckan.

– Min biologiska mamma tog oss från Somalia till Sverige och har ensam tagit hand om oss och kämpat för att vi ska ha det bra. Min amerikanska mamma som jag bodde hos i USA har gett mig möjligheten till utbildning och gjort mig till en globalt medveten människa, säger Ahmed.

Pluggade i sex år i USA

Han amerikanska mamma är grundaren av Ross School i USA, Courtney Ross, som han bodde hos i sex år under sina studier i USA.

– Jag vill också dela utmärkelsen med styrelsen i The Global Village, som har startat politikerveckan. Jag har ofta hamnat i rampljuset men vi gör det här tillsammans.

Sedan i höstas arbetar Ahmed Abdirahman på Stockholms handelskammare med integrationsfrågor.

Han kommer att fortsätta att jobba för The Global Village med politikerveckan.