ANNONS

AIK och DIF hyllar ”nya Globen”

Globen behöver moderniseras, enligt Stockholms stad.
Globen behöver moderniseras, enligt Stockholms stad.
Djurgården och AIK är positiva till att Globen byggs om och Hovet rivs.

Men de hoppas att atmosfären från Hovet lever vidare.
ANNONS

Som Lokaltidningen Mitt i berättade tidigare i dag föreslår Stockholms stad att Hovet rivs och ersätts med bostäder och butikslokaler. Samtidigt ska Globen moderniseras för att passa bättre för ishockey och evenemang.

Djurgården hockey är positiva till förslaget.

– Vi är väldigt glada över att det nu görs en ordentlig utredning om hur Globen kan byggas om för att passa våra behov, både vad gäller stämning och faciliteter, säger Djurgården Hockeys vd Jenny Silfverstrand till klubbens hemsida.

Hennes förhoppning är att atmosfären från Hovet ska flytta med in i en modernare version av Globen.

– Våra supportrar skapar en enorm atmosfär inne i Hovet och det är viktigt att säga att vi inte flyttar in i befintliga Globen – utan i en ombyggd arena som ska anpassas till våra behov. Det vill jag verkligen poängtera då jag är medveten om att en del kommer att tänka på hur Globen ser ut i dag och känna en tveksamhet till den här utredningen. Förutsättningen för en flytt in i Globen är alltså att den hockeyanpassas, säger Jenny Silfverstrand.

Även AIK hockeys lagkapten Christian Sandberg är positiv.

– Det känns kul att det kommer hända något vad gäller arenan. Speciellt med tanke på att man vill försöka få till samma känsla som på Hovet. AIK har ju spelat i Globenområdet i över 50 år nu, vi är vana att spela här, men det absolut viktigaste är att vi får en värdig hockeyarena som ökar upplevelsen för supportrarna, säger han till AIK hockeys hemsida.