– Det är jättekul. ”Nisse” är en stark ledare och spelare, och framför allt en tävlingsperson och vinnarskalle, säger Täby FK:s klubbchef Jonas Pettersson.

Enligt Jonas Pettersson får Nils-Eric ”Nisse” Johansson rollen som assisterande tränare till nye huvudtränaren Dalibor Savic, och han har redan presenterats för spelarna i Täby FK:s A-lag.

– Det är en jättestark rekrytering som vi får in. Det blir en tung tränarduo. Nisse kommer in i Täbystaben med erfarenheter både från allsvensk nivå och utlandsspel.

Vad hoppas ni att han ska bidra med?

– Nisse är framför allt en defensiv spelare så han kommer att ha fokus på utveckling av försvarsspel, både i A-laget och akademin.

Sist i tabellen

Jonas Pettersson hymlar inte med att det är lagets placering läge, sist i tabellen, som gör att klubben nu rekryterat nya tränare när häften av säsongens matcher återstår.

– Vi är inte nöjda med nio poäng och därför behöver vi agera. Lukas (Syberyjski, chefstränare som entledigades i juni) är en jättebra tränare, men nu försöker vi få en nystart i A-truppen.

Hur länge ska Nils-Eric Johansson vara i Täby FK?

– Hur långt kontraktet går är inte sagt. Vi har ett rullande avtal eftersom vi ligger där vi gör i tabellen.

– Vi behöver ta ett snack efter säsongen: Spelar vi i division ett eller två? Men vi tar hösten först och främst och försöker hänga kvar. Ambitionen är att förlänga efter säsongen.   

Första match i Ettan Norr efter sommaruppehållet blir 3/8, hemma på Tibblevallen mot Nordic United FC som just nu ligger tvåa i tabellen.

Publikfavoriten Nils-Eric Johansson på AIK-dagen 2016.

Publikfavoriten Nils-Eric Johansson på AIK-dagen 2016.

Fredrik Sjöquist