Vanak i Akalla lockar folk från hela länet

Keyvan Najjary och Milad Mohseni har alltid fullt upp med gäster på populära Vanak.
Keyvan Najjary och Milad Mohseni har alltid fullt upp med gäster på populära Vanak.
Milad Mohseni, Keyvan Najjary och Cyrus Rahimi servar gästerna på Vanak.
Milad Mohseni, Keyvan Najjary och Cyrus Rahimi servar gästerna på Vanak.
Restaurang Vanak i Akalla får folk att åka långt för att få äta persisk mat.
– Folk krigar sig hit för att äta lunch, de kan köra från Tyresö för att få äta hos oss, säger Arvin Sigaroodi, en av delägarna.

JÄRVA
Vanak har satt Akalla på restaurangkartan. Restaurangen, som serverar persisk mat av traditionell karaktär, lockar både lokala matgäster och hungriga besökare från hela länet.
Hur kommer det sig att ni har lyckats så bra i Akalla?
– Ja, det är en bra fråga. Jag tror att det handlar om att vi har serverat mat med bra kvalitet under flera år. Och så tror jag att folk har blivit lite latare och gärna går ut och äter oftare, säger Arvin Sigaroodi, en av delägarna.
Han kan inte säga att antalet besökare har ökat, utan uppskattar att de har en lagom och stadig ström av både lunch- och middagsgäster.

– Vi har inte alkoholtillstånd utan har valt att behålla det lite lugnare. Det smakar inte så bra med alkohol till persisk mat, säger han.
Själv tycker han om att laga mat även utanför jobbtid, och lagar helst mat hemma.
– Jag och mina vänner tycker om att laga mat. Vi brukar samlas och grilla, säger han.