Akallas egen löparcoach hyllas i tv

Christian Olsson och Mårten Westberg vid besöket i Akalla.
Christian Olsson och Mårten Westberg vid besöket i Akalla.
I tv-serien Äkta hjältar på webben hyllas eldsjälar i svensk idrott. I det senaste avsnittet får löparcoachen Mårten Westberg som tränar ungdomar i Akalla besök av OS-guldmedaljören Christian Olsson.

Spelbolaget Betsson har letat över hela landet efter personer som utmärkt sig genom sitt engagemang inom svensk idrott.

Dessa eldsjälar hyllas och stöttas i tv-serien Äkta hjältar som sänds på webben.

I det senaste avsnittet får löparcoachen Mårten Westberg som tränar ungdomar i Akalla oväntat besök av OS-guldmedaljören och trestegshopparen Christian Olsson.

– Han ger ungdomar en bättre självkänsla och en tro på sig själva. Han öppnar dörrar och hjälper dem att upptäcka förmågor hos sig själva de inte visste om, säger Christian Olsson i programmet.

Mårten Westberg har sprungit i 40 år och främst coachat unga och vuxna i innerstan.

Nu har han tagit klivet ut i förorten och startat en löparklubb för unga med invandrarbakgrund i Akalla

Akalla Run drivs i samarbete med Kista SC och det är gratis att vara med.

I en artikel i Mitti i Kista nyligen berättade Mårten Westberg om utmaningen med att bedriva idrott i ett område där många har det dåligt ställt och få unga rör på sig.

Till de första träningarna kom många ungdomar utan löparskor. Långt in på hösten tränade de barfotalöpning på ängarna nedanför Akalla by.

I Äkta hjältar får Mårten Westberg sitt livs överraskning när Christian Olsson kommer till Akalla tillsammans med ett kamerateam och överlämnar löparskor och träningskläder till klubben.

Titta på avsnittet på aktahjaltar.se.