ANNONS

Black Friday igång i Åkersberga Centrum

Åkersberga Centrum.
Åkersberga Centrum.
I dag är det Black Friday – dagen då affärerna pressar priserna och konsumenterna sätter sprätt på lönen. I Åkersberga Centrum förväntar man sig fler besökare än vanligt, men något större kaos lär det inte bli.
– Vi har förberett oss för att det ska gå så smidigt som möjligt för besökarna, säger centrumchef Veronica Berg.
ANNONS

I dag, fredag den 23 november, infaller Black Friday.

Black Friday är från början ett amerikanskt jippo som även Sverige har anammat under senare år.

Dagen infaller i samband med den amerikanska högtiden Thanksgiving och konceptet går ut på att butikerna pressar sina priser – och konsumenterna sätter sprätt på sina pengar.

Dagen har vuxit i popularitet och även skapat kaos under åren.

Bland annat rapporterades det för några år sedan om en butik i Göteborg där utförsäljningen av en vattenkokare resulterade i slagsmål och att köpsugna besökare trampade ner varandra.

”Vi försöker göra det lite festligare”

Åkersberga Centrum hakar självklart på shoppinghögtiden och har i förväg delat ut flyers för att påminna om dagen. Men något större kaos förväntas det inte att bli.

– Det brukar vara mer folk en Black Friday-fredag än en vanlig, men vi har förberett oss för att det ska gå så smidigt som möjligt för besökarna, säger centrumchef Veronica Berg.

Centrumet håller öppet enligt ordinarie öppettider och förutom pressade priser kan kunderna förvänta sig några små överraskningar.

– Vi har ballongdekor och har placerat ut en del buketter i anslutning till entréer. Vi kommer även ha värdar på plats som bjuder på kolor och delar ut flyers med dagens erbjudanden och vissa besökare kommer få presentkort. Vi försöker göra det lite festligare, helt enkelt.

ANNONS