ANNONS

Man i Åkersberga friades från rå misshandel med kaustiksoda

Misshandel med kaustiksoda i Åkersberga
Efter misshandeln fick 24-åringen bland annat nedsatt hörsel och syn.
Hösten 2017 misshandlades en 24-åring svårt i en lägenhet i Åkersberga av tre maskerade män. Nu har en 30-årig man som misstänkts ha släppt in männen och deltagit friats även av Svea hovrätt.
ANNONS

Den nu friade mannen var hemma hos 24-åringen strax innan misshandeln och misstänks ha varit den som släppte in männen i lägenheten. Enligt åklagaren deltog han också själv i misshandeln.

Telefonavlyssning

Men trots ny bevisning, bland annat i form av telefonavlyssning, ansåg inte hovrätten att det var ställt utom rimligt tvivel att mannen, som nu hunnit fylla 30, var skyldig.

”Han skulle ju dö”

”Man skulle kanske slå bort minnet lite mera”  och ”det här var inte meningen […] Han skulle ju dö”, sa mannen i telefon till en kamrat några dagar efter misshandeln, då de även pratade ihop sig om vad han skulle säga till polisen.

Misshandlad med frätande ämne av maskerade män

I den friande domen skriver Hovrätten att uppgifterna är klart besvärande, men att de inte räcker för en fällande dom: ”Det kan inte uteslutas att andra gärningsmän utsatt (24-åringen) för misshandeln sedan (den åtalade) lämnat lägenheten”.

Skulle gå på toa

24-åringen har berättat att den nu friade mannen var hemma hos honom och sa att han skulle gå på toaletten.

När han försvann hörde 24-åringen plötsligt hur ytterdörren öppnades. I hallen mötte han tre personer med rånarluvor, basebollträ och pistol. 24-slogs omedelbart medvetslös, bands och misshandlades sedan med slag, knivhugg och frätande kaustiksoda.

ANNONS
ANNONS