Åkersberga-scouter hjälper Google

Hackstabacken
Till topps! Nu kan den som vill knalla upp på Hackstabackens topp - via nätet.
Nu kommer inte ens dolda smultronställen undan från Googles allseende kameror. Åkersberga är en av de kommuner som är först med att få naturområden fotade så att man kan vandra i skog och mark - på nätet.

Nu tar mäktiga Google hjälp av scouter för att fortsätta kartlägga Sverige och göra allt fler vrår av landet tillgängliga för alla på internet.

Scouterna i Åkerberga är bland de första i landet som fotat sina favoritplatser i kommunen med bolagets 360-graderskameror.

– När Street View först lanserades för tio år sedan var det med målet att ge människor möjligheten att digitalt utforska och uppleva platser från runt om i hela världen på ett enkelt sätt. Än lever denna målsättning kvar, säger Andrea Lewis Åkerman på Google Sverige.

Smultronställen och lägerplatser

Enligt Google ska projektet pågå de kommande månaderna. Allt eftersom ”smultronställen, stigar och lägerplatser” fotas kommer de att läggas ut på Google street view.

– Samarbetet med Google Sverige är superkul. Scouter i kårer över hela landet är delaktiga och har själva valt ut sina favoritplatser, säger Caroline Thunved, kommunikationschef på Scouterna.

– Vi är schyssta kompisar helt enkelt och vill göra naturen mer tillgänglig för fler och skapa fler friluftsupplevelser för alla.