Maja från Åkersberga stjärna i årets julkalender

Maja Söderström från Stava i Österåker ska vara med i årets adventskalender
– Det är som att bo i en studio, säger Maja om sitt rum i Stava.
I december kommer vi få se en sjuårig tjej från Åkersberga i tv-rutan.
Efter bara två år inom barnteater lyckades Maja Söderström kamma hem en av huvudrollerna i årets julkalender i SVT.

Maja Söderström kommer att axla rollen som Vilja Storm. En tjej som flyttar med sin familj från storstaden till den lilla orten Järnkroken, en slumrande småstad som har sett sina bästa dagar. Familjen bestämmer sig för att delta i stadens årliga julkamp. Men för att ha en chans att vinna måste de få de minst sagt olika grannarna att samarbeta, vilket visar sig vara en utmaning.

Provfilmade

Det hela började med att Maja hittade en annons som hon visade upp för sina föräldrar. Annonsen var från gänget bakom årets julkalender. Mamma och pappa försökte förklara att det nog inte var någon idé, men Maja stod på sig och familjen skickade in en ansökan. Och efter tre provfilmningar förra hösten kunde Maja påbörja sin skådespelarkarriär.

–  Jag var hos en kompis på en fest och när mamma hämtade mig så fick jag veta. De hade skrivit att jag skulle få vara med.

Maja Söderström från Stava i Österåker ska vara med i årets adventskalender

Den leopardmönstrade one-piecen fick följa med hem efter inspelningen.

– Vännerna i skolan tjatar på att jag ska berätta vad den handlar om men det får jag inte göra, det är ju hemligt. Jag har faktiskt skrivit på att jag ska hålla det. Och då måste man ju hålla det.

Ledigt från skolan

För att hinna med inspelningarna fick Maja ta ledigt från skolan.

– Jag var tvungen att vara ledig i tre månader. Jag hade precis hoppat upp en klass men fick ändå göra en del läxor på helgerna. Det var det värt.

I familjen Söderströms villa i Stava utanför Åkersberga har Maja sitt eget, ganska stora, rum. I ena hörnet av rummet står ett piano som är en del av hennes privata lilla studio. Hon började spela teater på Livat artistskola i Åkersberga för två år sedan och har från början varit helt såld.

Majas stora dröm

– Där kan man sjunga, dansa, spela teater och man kan vara med i musikaler och så.

Men om hon måste välja vad som är roligast så blir det svårt. Maja skulle helst vilja hålla på med allt samtidigt.

– Min dröm är att vara med i Sound of Music.