ANNONS

Åkersbergabo dömdes för grov kvinnofridskränkning

Åkersberga centrum, Storängstorget
Åkersbergabon dömdes till tio månaders fängelse.
Under flera månader misshandlade och förnedrade mannen i 40-årsåldern sin sambo med slag och stryptag. Nu har han dömts till fängelse för grov kvinnofridskränkning av Attunda tingsrätt.
ANNONS

Från början av året fram till hösten plågade Åkersbergabon sin sambo vid flera tillfällen med stryptag, slag och hot. Nu har mannen, som är i 40-årsåldern dömts för bland annat grov kvinnofridskränkning till tio månaders fängelse.

Trovärdiga vittnesmål

Misshandeln skedde enligt domen både i parets bostad och utomhus i Åkersberga, även då barn var i närheten. Mannen nekar, men i flera fall finns det vittnen till händelserna. Dessutom uppfattade tingsrättens sambons vittnesmål som trovärdiga.

Åkersbergabon stod också åtalad för att mitt i natten med kniv ha hotat två främmande kvinnor i centrala Åkersberga. Enligt kvinnorna ska mannen bland annat ha kallat dem ”jävla horor” innan han drog kniv.

Tingsrätten skriver att de två kvinnorna framstått som ytterst trovärdiga, men på grund av brister i polisarbetet – bland annat tog ingen reda på om det var möjligt att Åkersbergabon varit på platsen vid tidpunkten – så friades han för detta.

Ska betala skadestånd

Förutom fängelsestraffet ska mannen även betala skadestånd till sambon och ytterligare en kvinna han tagit stryptag på, totalt drygt 47 000 kronor.

Av domen framgår att Åkersbergabon dömts flera gånger tidigare för misshandel och olaga hot.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södra Roslagen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.