ANNONS

Åkersbergabo friad från kvinnomisshandel

Svea hovrätt, Stockholm.
Svea hovrätt, Stockholm.
I tingsrätten dömdes Åkersbergabon för misshandel - trots att kvinnan han åtalats för att ha slagit tog tillbaka sitt vittnesmål. Nu har mannen friats av Svea hovrätt.
ANNONS

I polisförhöret berättade kvinnan detaljerat hur hennes tidigare sambo slagit henne i huvudet och dragit henne i armarna.

Vid ett läkarbesök ett par dagar efter den påstådda misshandeln kunde läkare också konstatera att hon hade en sprucken tand, blåmärken och var öm på hakan och i korsryggen. Kvinnan berättade också då att hon blivit slagen och detsamma berättade hon för en arbetskamrat.

Men i Attunda tingsrätt knappt två år efter händelsen mindes inte kvinnan vad hon berättat för polisen och tog tillbaka sitt vittnesmål.

Trots det dömde tingsrätten i februari mannen till dagsböter och skyddstillsyn – eftersom man trodde mer på kvinnans första vittnesmål och läkarjournalen.

Mannen, som hela tiden nekat, överklagade och i måndags (26/9) kom domen.

Svea hovrätt friade honom eftersom man inte ansåg att bevisen räckte.

Ett av hovrättsråden var skiljaktigt och tyckte att kvinnans första version av vad som hänt, tillsammans de övriga bevis, räckte för att visa att hon blivit slagen.

 

Den nu friade mannen har tidigare dömts till fängelse för misshandel.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.