ANNONS

Åkersbergabo friades från mordbrand

Brännbar vätska
I skogen hittade polisens hundförare en flaska som innehållit brännbar vätska.
Åkersbergabon som åtalats för mordbrand vid Sjökarbyskolan i somras har friats av tingsrätten. Enligt domstolen går det inte att utesluta att det var någon annan som tuttade eld på skogen vid skolan.
ANNONS

När polisen kom försökte mannen smita och när han greps visade det sig att han hade tändstickor i fickan och spår av brännbar vätska på skorna.

Attunda tingsrätt kan ändå inte utesluta att mannen är oskyldig och valde därför att fria honom från mordbrand i ett skogsparti i närheten av Sjökarbyskolan i Åkersberga i mitten av juli.

Mannen, som hela tiden nekat till brott, har berättat att han var ute i skogen och då upptäckte branden. Han ska då ha försökt släcka elden, men fick panik när han insåg att han kunde få skulden och sprang därför därifrån.

”Snubblade på flaska”

När han sprang snubblade han, enligt egen uppgift, över en genomskinlig flaska som enligt tingsrätten ”synes ha innehållit brännbar vätska”. Mannen har berättat att han tog upp flaskan, men sedan slängde den i från sig.

När han kom hem märkte han att någon kom till hans bostad och fick då en ”härdsmälta i huvudet” och ville bara ta sig därifrån. Han greps av polis när han försökte klättra över ett staket och skyller också flykten på att han varit berusad.

Att han haft tändstickor på sig säger han berodde på att han grillat dagen innan, trots att det då rådde eldningsförbud.

ANNONS

Besvärande omständigheter

Tingsrätten skriver att det ”framkommit ett flertal klart besvärande omständigheter”  för Åkersbergabon, men att det sammantaget inte går att utesluta att någon annan anlagt branden. Därför frias han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södra Roslagen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.