Min lokala hjälte

Åkersbergabo överföll sjukhuspersonal

Här på Danderyds sjukhus gav sig Åkersbergabon på personalen med knytnävarna.
Här på Danderyds sjukhus gav sig Åkersbergabon på personalen med knytnävarna.
En Åkersbergabo som slog ner vårdpersonal på psyket på Danderyds sjukhus och tvingade ut en man i Åkers kanal har dömts för en rad brott bland annat misshandel. Däremot friades han från åtal om bilbedrägeri.

Åkersbergabon sökte vård på Danderyds sjukhus. När han vaknade var han tvångsomhändertagen på psyket.

Då slog det slint.

Han försökte slå sitt huvud i en glasruta och gick sedan till attack mot personalen. En skötare fick flera knytnävsslag i ansiktet så att han föll till golvet och fick hjärnskakning. En annan skötare fick också ett knytnävsslag i ansiktet.

Åkersbergabon hotade även att döda skötarna och en överläkare.

Själv säger han att han inte slagit någon, men att han själv blev attackerad, tvångsmedicinerad och fastspänd.

Händelsen inträffade i början av april.

Nu har Åkersbergabon dömts för våld och hot mot tjänsteman av Attunda tingsrätt. Han dömdes även för en rad andra brott.

Bland annat för att ha överfallit en man som stod och talade i telefon vid gamla slussen i Åkers kanal i Åkersberga. Den händelsen inträffade i början av juli.

Åkersbergabon gick då helt oprovocerat fram och slog mannen så att denne ramlade i kanalen. Därefter drog han upp en kniv så att mannen inte vågade komma upp ur vattnet.

För det dömdes Åkersbergabon för misshandel och olaga hot.

Åkersbergabon dömdes även för att vid ett annat tillfälle ha hotat en man med en hammare, för hot mot poliser, samt för flera fall av narkotikabrott.

Åkersbergabon var också åtalad för tre fall av bedrägeri och försök till bedrägeri, misstänkt för att ha försökt lura till sig dyra bilar med hjälp av falska identitetshandlingar. Men vittnesmål och ett fotografi visade att det var en annan person som utfört bedrägerierna. Han friades därför för detta.

Åkersbergabon, som tidigare dömts bland annat för dråpförsök, dömdes av tingsrätten till skyddstillsyn och behandling. Dessutom ska han betala närmare 10 000 kronor i skadestånd till den ene vårdaren han misshandlat.

LÄS MER:

Åkersbergabo åtalad för bilköp i falskt namn