ANNONS

Åkersbergabo våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Åkerbergabon säger att han sov när brottet begicks men dömdes ändå.
Åkersbergabon säger att han sov när brottet begicks, men dömdes ändå.
Kvinnan somnade berusad, men vaknade tre gånger. De första två gångerna väcktes hon av att hon blev våldtagen – tredje gången var hon helt naken. Nu har en Åkersbergabo dömts. Själv säger han att han sov under händelsen och inte vet vad som hände.
ANNONS

Festen i Margretelund började trevligt med vin, drinkar och grillning. Men på natten efter festen blev en av kvinnorna våldtagen i sömnen av en av de andra festdeltagarna, en ung Åkersbergabo.

Man häktad för våldtäkt i Åkersberga

Händelsen inträffade i slutet av april.

Vaknade naken

Kvinnan har berättat att hon var berusad och vaknade tre gånger under natten. De första två gångerna väcktes hon av att mannen var i full färd med att våldta henne och bägge gångerna visade hon tydligt att hon inte ville genom att putta bort honom.

När hon vaknade tredje gången var hon plötsligt helt naken.

Sömnexpert vittnade mot mannen

Själv har Åkersbergabon berättat att han varken kan erkänna eller förneka gärningen, eftersom han säger sig ha sovit då brotten begicks.

En sömnexpert som åklagaren åberopat berättade i vittnesförhör att sömngångare visserligen kan begå sexuella handlingar, så kallas sexsomni, men att det är ovanligt.

Enligt expertens bedömning kan det heller inte ha skett i det här fallet eftersom Åkersbergabon varit höggradigt berusad. Det är heller inte känt att Åkersbergabon skulle haft sömngångarbeteende tidigare.

ANNONS

Fängelse och skadestånd

Åkersbergabon döms för våldtäkten av Attunda tingsrätt, till fängelse i två och ett halvt år. Han ska dessutom betala drygt 114 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Det är oklart om domen kommer överklagas.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södra Roslagen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.