ANNONS

Åkersbergabo våldtog praktikanter på båt

Mannen fångades på bild av båtens övervakningskamera alldeles efter våldtäkterna.
Mannen fångades på bild av båtens övervakningskamera alldeles efter våldtäkterna.
Förra våren våldtog en berusad handledare två gymnasiepraktikanter som fått följa med på en företagskryssning. Nu har mannen dömts mot sitt nekande till fängelse.
ANNONS

Fängelse i tre och ett halvt år. Det blev straffet för en Åkersbergabo i 40-årsåldern som förra våren våldtog två gymnasieflickor.

Händelsen inträffade i mannens hytt under en företagskryssning. Flickorna hade gymnasiepraktik på företaget och mannen var anställd och flickornas mentor.

Mannen nekar till brott, men Stockholms tingsrätt trodde mer på flickorna som hade fysiska skador efter händelsen. Dessutom hade mannen skickat SMS till flickorna som stödde deras berättelse.

Kraftigt berusad

Enligt domen hade både mannen och flickorna druckit alkohol och mannen var kraftigt berusad under natten när han våldtog de två flickorna i tur och ordning. Enligt den ena flickan började han ”omedelbart tafsa på henne, som om han bara hade väntat på möjligheten” så fort de råkade bli ensamma.

Hon beskriver det också som att Åkersbergabon ”var som en maskin” när hon försökte hindra honom från att våldta hennes väninna strax därefter.

Skickade SMS efteråt

Dagen efter skickade mannen ett SMS till flickorna:

”Hej vet att jag svikit allt förtroende ni haft för mig, men vill ändå att ni fullföljer praktiken som är kvar, vill ni att nån annan leder er i arbetet så fixar jag det.”

Enligt mannen, som tidigare är ostraffad, hade han under eftermiddagen och kvällen på båten druckit ”druckit 10-15 öl och en och annan drink eller whisky”.

I sin dom skriver tingsrätten att det är särskilt försvårande omständigheter att målsägandena var unga och berusade och att Åkersbergabon utnyttjat det särskilda förtroende som de hade för honom.

ANNONS

Förutom fängelse ska mannen även betala 115 000 kronor i skadestånd till var och en av flickorna.