Min lokala hjälte

Åkersbergabor fick intervjua golfstjärna

Stella Johansson, Henrik Stenson och Isabelle Backlund på Idrottsgalan.
Stella Johansson, Henrik Stenson och Isabelle Backlund på Idrottsgalan.
På idrottsgalan 2017 gjorde Isabelle Backlund, 13, och Stella Johansson, 13 från Åkersberga debut som reportrar.
I en exklusiv intervju för SvD Junior fick de en pratstund med golfstjärnan Henrik Stenson.

Årets manliga idrottare och Svenska Dagbladets bragdguld – golfaren Henrik Stenson tog storslam på Idrottsgalan den 16 januari.

Journalisterna flockades runt honom, och två av de som fick en pratstund med vinnaren var Åkersbergaborna Isabelle Backlund och Stella Johansson som debuterade som juniorreportrar för Svenska Dagbladet.

I en stor intervju, över ett helt uppslag, berättade Henrik Stenson om snabba bilar, farliga djur och hur han tävlade i bara kalsongerna.

– Det var jätteroligt och spännande. Vi försökte att inte hajpa så mycket och istället tänka att han är en vanlig människa precis som vi, berättar Isabella Backlund för Mitt i.

Hur gick det?

– Bra! Han var jättetrevlig och väldigt pratglad. Det var ny erfarenhet, och jag skulle gärna göra det igen, berättar Isabelle.

Vad har du för relation till golf?

– Jag har spelat i fyra år och fortfarande aktiv, men det har blivit lite mindre i år. Nu ska jag satsa på att komma igång igen till sommaren, jag fick ny inspiration av mötet med honom, säger hon.

Kompisen Stella spelar också golf och kommer från fin golfsläkt: pappa är professionelle golfspelaren Per-Ulrik Johansson och Stellas morbror är Jesper Parnevik.

 

 

Läs Isabelles och Stellas intervju med Henrik Stenson:

Henrik Stenson: ”Jag är en riktig gottegris”