Åkersbergaflicka åtalad efter mord

32-åringen ska ha mördats efter en nätdejt.

Nu misstänks en ung kvinna från Åkersberga för delaktighet.

Det var på kvällen den 5 september som tonårsflickorna, en av dem från Åkersberga, och de två männen ska ha lurat 32-åringen till Järva krog i Solna.

Flickorna hade chattat med flera män på en dejtingsajt. Åklagaren menar att männen lockades med sex mot betalning men rånades när de dök upp. Bara några dagar innan hade gänget lyckats med sin plan vid två tillfällen, enligt åtalet.

Men den 5 september gick något snett och en 32-årig man knivmördades i skogen vid Järva krog i Solna. Nu har tre män, Åkersbergabon och ytterligare en ung kvinna åtalats.

Enligt åklagaren ska Åkersbergabon bland annat ha plundrat den döende mannen på kontanter medan kumpanerna höll fast honom och lyste med en mobillampa. Nu riskerar hon att fällas bland annat för rån.

Två män åtalas för mord. Den tredje mannen tycks ha haft en mindre roll.

Enligt flickorna vägrade 32-åringen att ge dem pengar. Då ska deras två manliga kompisar ha hoppat fram och knivhuggit honom.

I förhör har Åkersbergabon nekat till rån, men erkänt att hon lyst med lampa i mörkret vid mordkvällen vilket underlättade för vännerna.

Samtliga inblandade har erkänt att händelserna ägt rum, men inte kunnat förklara varför, menar kammaråklagare Jenny Clemedtson. Hon vill inte gå in på vad de erkänt och inte.

Rättegången startar den 5 december.

Enligt flickor­na vägrade 32-åringen att ge dem pengar.