ANNONS

Åklagare: Inte beskyllt de i streetracefallet

Åklagaren menar att ett beslut i kidnappningsfallet kan komma inom en till två veckor.
Överfallet av polisfrun skedde bara några timmar in på rättegången i september.
Kammaråklagaren Anna Stråth säger till Mitt i att hon aldrig beskyllt personer som är aktuella i det så kallade streetrace-målet för att ha med kidnappningen av polisfrun att göra. "Jag har inte påstått att personerna som är aktuella i den pågående hovrättsprocessen också har något med brottet mot polisfrun att göra", säger hon.
ANNONS

På tisdagen avslutades den uppskjutna hovrättsförhandlingen kring den beslagtagna streetrace-bilen, och om någon vecka väntas domen falla.

Parallellt pågår utredningen i det så kallade kidnappningsfallet där frun till den utredande polisen i streetrace-fallet överfölls, bands och blev inknuffad i sin bil den 12 september. De okända gärningsmännen lät henne förstå att de visste vem hennes man var, innan de försvann.

Polisfrun blev kvar i sin bil i 20 minuter innan hon fick hjälp ut.

Händelsen inträffade mitt under hovrättsförhandlingen den 12 september om streetrace-bilen, och fick rättegången att avbrytas och skjutas upp.

”Det har med det här målet att göra, men det är ingenting som påverkar förhandlingen”, sade åklagare Anna Stråth till DN efter händelsen.

Till Mitt i sade hon: ”Incidenten har troligtvis med förhandlingen i hovrätten att göra”.

Ingen person har ännu gripits och ingen misstänkt har hittats för brottet, och organisatörer inom streetracingen i Stockholm menar att streetracingsfären är felaktigt anklagade för brottet.

ANNONS

Men nu säger Anna Stråth till Mitt i att hon aldrig anklagat de aktuella personerna i hovrättsmålet för att ha med kidnappningsfallet att göra.

– Eftersom polismannen, vars fru blev utsatt för brott, vid tillfället för brottet mot hans fru biträdde mig i den pågående förhandlingen i Svea hovrätt, var vi tvungna att avbryta den pågående förhandlingen, säger hon.

Hon menar nu att kopplingen hon gjorde i media hade med polismannen att göra.

– Kopplingen mellan brottet mot polisfrun och den pågående förhandlingen i Svea hovrätt var alltså polismannen som biträdde mig, säger hon.

– Jag har inte påstått att personerna som är aktuella i den pågående hovrättsprocessen också har något med brottet mot polisfrun att göra. Det får de åklagare och poliser som sköter den utredningen ta reda på och svara på frågor kring. Jag är inte delaktig i den utredningen, fortsätter Anna Stråth.

ANNONS