ANNONS

Akropolis i höstform har vittring på kvalplatsen

Akropolis IF
Akropolis firar efter tredje raka segern, 5–1 mot Karlslunds IF på Spånga IP i söndags.
När division 1 norra tog sommaruppehåll skvalpade Akropolis IF i mitten av tabellen och de två tätplatserna såg ut att vara utom räckhåll. Nu har laget tre raka segrar och är obesegrade i serien sedan mitten av juli, och ett litet hopp har väckts.
ANNONS

– Ja, vad säger man? Liket lever! Formen pekar uppåt och det är roligt att vi har något att spela för, säger Akropolis IF:s sportchef Georgios Gogas.

I fjol kom Akropolis tvåa i serien, bakom IK Brage, och var bara ett mål från att slå ut IK Frej i kvalet till Superettan. Årets säsong började hyfsat med endast en förlust på de åtta första seriematcherna, men efter en dipp med fyra raka förluster i juni och juli såg möjligheten att återigen nå den absoluta tabelltoppen ut att vara borta.

11–1 och nio poäng på de tre senaste

– Serien är lång – 30 matcher – och det är inte lätt att vara på topp hela tiden, konstaterar Georgios Gogas.

Akropolis IF

Nikola Vasic blev tvåmålsskytt senast, mot Karlslunds IF, och leder nu skytteligan i division 1 norra på 15 mål. Foto: Akropolis IF

Efter den djupa sommarsvackan har dock Akropolis nio raka seriematcher utan förlust, och just nu tre raka segrar med hela 11–1 i målskillnad. Serieledarna Västerås SK har ryckt ifrån de övriga, men upp till Syrianska FC på andraplatsen har Akropolis nu sex poäng när sex omgångar återstår.

”Vi fick energi i gruppen, och tron tillbaka”

– Vändningen kom när vi vann borta mot Umeå. Vi fick energi i gruppen, och tron tillbaka. Sedan dess har det rullat på bra, säger Georgios Gogas.

Akropolis IF

Snabbe Nicklas Lindqvist, med förflutet i Hammarby, bidrar starkt till Akropolis offensiv. Foto: Akropolis IF

Att ta in sex poäng på sex matcher är ingen omöjlighet. Lyckas det så får Akropolis kvala till Superettan i höst igen. Georgios Gogas är långt ifrån uppgiven, men tonar samtidigt ner möjligheterna en aning.

ANNONS

BK Forward hemma på söndag

– Det är flera lag som slåss om kvalplatsen och alla tänker nog som vi och satsar, så det blir tufft. Vi har det inte i egna händer så jag vill vara lite försiktig, men självklart ska vi göra vad vi kan, säger han.

Akropolis IF

Skäggprydde huvudtränaren Konstantinos Panagopoulos samlar spelargruppen efter den senaste segern, mot Karlslunds IF hemma på Spånga IP i söndags. Foto: Akropolis IF

Just nu ligger Akropolis fyra i tabellen med 40 poäng. Lagen att jaga är tvåan Syrianska FC på 46 poäng och trean Carlstad United BK på 44 poäng. Nästa chans att kanske knappa in på dem är på söndag den 7 oktober då Akropolis tar emot tabellsjuan BK Forward hemma på Spånga IP, med avspark klockan 15.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.