ANNONS

Åkte till Rissne för ”lovebombing” – hotades

LUF-gänget lovebombade i Rissnes tunnelbana istället.
LUF-gänget lovebombade i Rissnes tunnelbana istället.
Som svar på de homofobiska vandalerna i Rissne centrum åkte ett tiotal personer från Liberala ungdomsförbundet till Rissne i natt för att sätta upp hjärtan.

Då hotades de av ett 20-tal ungdomar på plats.

– Det var ganska omskakande, säger Joar Forssell.
ANNONS

Mitt i Sundbyberg har berättat om skadegörelserna i Rissne centrum.

Som en motreaktion samlades ett tiotal medlemmar från Liberala ungdomsförbundet i Rissne i natt för att sätta upp pappershjärtan på platsen, i en så kallad lovebombing-aktion.

På plats i Rissne centrum var ett 20-tal ungdomar och stämningen blev hotfull, berättar Joar Forssell från Liberala ungdomsförbundet.

– De slöt sig om oss och sa att vi inte hör hemma i Rissne och att Pride inte är något för dem. De skuffade in sig bland oss och började riva ner våra hjärtan, säger han.

LUF-gänget var till en början kvar vid bänken, men bestämde sig för att avbryta då de kände att läget blev allt mer hotfullt.

– Det var ganska omskakande, jag är inte van vid att utsättas för hot. Eftersom vi hade minderåriga med oss bestämde vi oss för att gå ned i tunnelbanan och lovebomba där istället, berättar Joar Forssell, som kontaktat polisen.

– Vi kan inte acceptera det här, och det här gör det väldigt tydligt att vi oavsett politisk färg behöver stå upp mot hot och hat, säger Joar Forssell.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.