ANNONS

Uppnådd aktiegräns – Ellevio övertar Elverket

Ellevio får 90 procentig ägarmajoritet i Elverket Vallentuna.
Ellevio får 90 procentig ägarmajoritet i Elverket Vallentuna.
Nu är det klart att elverket i Valletuna får en ny ägare. Elnätsföretaget Ellevio meddelar i dag att 90 procent av aktieägarna har accepterat aktiebudet.
Samtidigt förlänger Ellevio tidsfristen ytterligare för de som inte har accepterat aktiebudet.
ANNONS

I fredags var sista dagen att lösa in sina aktier i Elverket Vallentuna till det kontanterbjudandet som Ellevio gett till aktieägarna.

Och i dag kom beskedet från Ellevio att företaget har lyckats med bedriften att förvärva minst 90 procent aktierna, som var målet när aktiebudet presenterades i somras.

Lovar att ta hand om kunder och personal

I pressmeddelande förklarar Ellevios vd Johan Lindehag att man är glad över att ha kunnat slutföra förvärvet av Elverket:

– Vi är övertygade om att det är en bra affär för alla parter, såväl aktieägarna och medarbetarna som invånarna i Vallentuna kommun. Att budet har accepterats av mer än 90-procent av aktieägarna är en viktig milstolpe, men det återstår att omsorgsfullt slutföra förvärvet av Elverket och att se till att vi tar hand om kunder och medarbetare på allra bästa sätt.

Med ett aktieinnehav på 91,8 procent innebär det att Ellevio ges möjligheten att tvångsinlösa resterande aktier, enligt aktiebolagslagen.

Förlänger budet ytterligare

Men de aktieägare som inte har accepterat Ellevios aktiebud ges dock ytterligare tre veckor att sälja sina aktier, till ett värde av 94,25 kronor aktien.

Det nya ägarskapet betyder också att elverkets aktier kommer att avnoteras på Aktietorget och ingå som en del i Elleviokoncernen.

Tidigare stora aktieägare som redan har gått med på en försäljning är Vallentuna kommun, Eon och Vallentunas församling.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.